Beeldend werk
Vanuit mijn atelier, voorheen werkzaam in Amsterdam en Wageningen heb ik jarenlange ART workshops, kunstzinnige vorming, priveschilderlessen, workshops gegeven met veel passie, plezier en liefde. Daarbij heb ik talloze lieve mensen / cursisten mogen ontmoeten, met bijzondere verhalen. Mooie diepgaande gesprekken met een lach Ún een traan, en er zijn prachtige werken ontstaan.


KUNST ART
expressie geven door middel van beeldend werk vanuit bezieling speelt een grote rol in mijn leven. Zelf autodidact vrij schilder/kunstenaar en al jaren inspirator en motivator voor anderen in het geven van kunstzinnige workshops en cursussen, schilderen en (meditatief) boetseren. Vanaf begin jaren '90 actief met vervaardigen van schilderijen en collages, mixed media, keramiek en kleinschalige (verkoop) exposities.

Abstract, losfiguratieve, expressieve schilderijen met een vleugje mystiek; acryl, gouache en gemengde techniek op papier en doek, schilderijen mixed media. De schilderijen worden sterk intuitief opgezet. Uitgangspunt is beginnen vanuit de leegte, ofwel vanuit het inwaards keren naar de roep van stilte en 'Great Spirit'. Tijdens het schilderen ontstaat een voorstelling die verder wordt uitgewerkt. Het gaat om overgave tijdens dit schilderproces. Ik schilder vanuit licht, liefde, elementen der natuur in verbinding met Kosmos en Aarde en laat mij als het ware 'leiden' door een innerlijke kracht van energie in beweging.

NU
In de loop der jaren is er veel veranderd in mijn leven en heb ik mede hierdoor mijn werkomgeving verplaatst naar Veendendaal. Ik beschik nu niet meer over een eigen atelier/studio maar wel een heerlijk lichte werkplek aan huis. Ik geef individueel kunstzinnig counseling/coaching trajecten. Dit omvat de inzet van beeldende middelen voor (zelf)expressie en ontwikkeling op een dieper niveau.

Ik vind het heerlijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en verbinden met mensen en dingen waar mijn hart naaruit gaat. Mijn passies, creativiteit, waaronder kunstzinnig werk, schilderen, fotografie, schrijven essays (blog), maken van (natuur)objecten van organisch materiaal, meditatie, yoga, helende sessies, counseling/coaching, natuur verbinding en wandelen.

Scholing/(vak)opleiding/training/werkervaring
Beeldende Kunst
Autodidact
Kunstzinnige vorming/beeldende kunst  
Docent schilderen cursus/workshops
Tekenen en schilderen 
Keramiek/pottenbakken
Grafisch vormgeven/DTP
Schilderen/mixed media
Exposities/tentoonstellingen
Fotografie
Schrijven essays/artikelen/poezie
Beeld & tekst
Taal/vertalen/correspondentie NL/ENG
NT2 taalcoaching vrijwillige basis

Enkele reacties van cursisten
'als ik soms naar het schilderij kijk, zie ik steeds weer nieuwe dingen erin verschijnen, dat maakt het werk zo boeiend'
'nu ik zelf zo aan het werk ben, voel ik mij er heel goed bij en geniet ik van het proces'
'ik geniet iedere dag nog van mijn gemaakte 'kunstwerk', het raakt mij diep in mijn ziel'
'nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht' 
'voldaan, zeker voor herhaling vatbaar, hoe je innerlijke wereld zo weerspiegeld wordt in je schilderwerk, verbaast mij!'
'een fantastische ervaring, mijn schilderij is mijn zelfportret, wat er in mij omgaat zie ik terug in het werk'
'alle tijd staat stil het is een moment voor mijzelf, ik kom hier tot rust'
'het geeft mij voldoening te zien dat deze manier van schilderen mij zo raakt'PORTFOLIO / KUNST
www.francoisekunst.nl
ART KUNST BEELDEND
Fran Kunst

ART
ZEN

contact


home

ART of Creation