Copyright. All rights reserved.

InSpiritART
Home
Atelier
Praktijk

Contact

KUNSTZINNIG COUNSELING
beeldend werken
Kunstzinnig counseling/coaching   
                         
Zoek je naar een meer evenwichtig leven? Wellicht wat meer liefdevolle aandacht voor jezelf? Behoefte om je je eigen creatieve bron aan te spreken? In een speciaal voor jou op maat gemaakte sessie kunstzinnig en beeldend werk begeleid ik je op jouw unieke levensweg. Kunstzinnig counseling is een persoonlijk gericht traject met verdiepende inzichten en oefeningen.

Kunstzinnig counseling houdt in dat je n.a.v. jouw thema of levensvraagstuk een werkstuk maakt. Hierbij worden diverse materialen en of beeldende middelen ingezet. Tekenen/schilderen of collage mixed media hoort tot de mogelijkheden. Jij geeft zelf richting aan je proces, ik sta voor jou aan de zijlijn.

Ik begeleid je waar nodig, in een sfeervolle en vertrouwde omgeving. Het doel van deze manier van kunstzinnig actief zijn is dat je direct vorm kunt geven aan je gevoelsleven door dit uit te drukken in beeld. Ook het omgaan met kleuren is een uitgangspunt. Kleuren spreken ons gevoelsleven aan en emoties oproepen. Hierdoor kan energie ontstaan. Deze energie kan de vitaliteit doen toenemen. Wij bespreken je gemaakte werk om je de benodigde feedback te geven. Je krijgt uitleg over materiaal, kleuren, vormen en symbolen. Je kunstwerk spiegelt daarin jezelf, een soort van innerlijk zelfportret.
Algemene informatie
werkt zeer helend en aanvullend op bestaande therapieen en ziekte. Men is beter in staat om te gaan met de gevolgen van de ziekte en/of veelal heftige behandelingen. Deze manier van kunstzinnige en creatieve expressie helpt je beter in contact te komen met jezelf en daardoor ook met je omgeving; meer met beide benen op de grond te staan; jezelf te ervaren als ‘goed zoals je bent’; je gevoelens te uiten en zonodig te bespreken; je leert los te laten wat niet langer nodig is in je leven waardoor je in beweging blijft en er nieuwe positieve energie vrijkomt. De eigen scheppende vermogens worden geactiveerd en de cliënt is in staat zijn eigen ontwikkelings- en genezingsproces weer ter hand te nemen.


De sessies worden opgebouwd met een duidelijk begin en eind waarbinnen ruimte is voor gesprek en creatieve, inspirerende oefeningen. Indien wenselijk kun je thuis je werk voortzetten.

Je hoeft geen kunstzinnige ervaring te hebben om deel te nemen. Tarief voor 2 uur sessie, incl. voor- en nagesprek € 75 incl. materiaal
Bron: InSpiritART / Fran Kunst

©