Copyright. All rights reserved.

InSpiritART
Home
Atelier
KUNST ART

Schilderen
Vanuit mijn atelier heb ik jarenlange groeps ART workshops, kunstzinnige vorming, priveschilderlessen, DUO ART workshops gegeven met veel passie, plezier en liefde. Daarbij heb ik talloze lieve mensen / cursisten mogen ontmoeten, met bijzondere verhalen en er zijn prachtige werken ontstaan.


Sessies
Momenteel bied ik persoonlijke trajecten aan, bestaande uit helende sessies, kunstzinnige vorming, counseling. Dit is op aanvraag en in overleg te bespreken. Kunstzinnige therapeutische sessies, beeldend werk, ter ondersteuning aan wat er voor jou nodig is. Neem geheel vrijblijvend contact op als je hier interesse in hebt.Intu´tief schilderen
is een uitdrukkingsvorm waarbij je iets vanuit jezelf kunt verbeelden. Ontwikkeling van je intu´tieve waarneming vergroot het inzicht in dagelijkse processen. Deze vorm van schilderen is verbonden met het verkennen en verbeelden van de diepere lagen van bewustzijn.
Intu´tie = ingeving; het vermogen iets te ontdekken of een probleem op te lossen zonder 'stap voor stap redenering' (raadpleeg je intu´tie)
Intu´tief = innerlijk aanschouwend (zonder ratio, direct raadplegen vanuit je wezen, je kern)


Kleur
In het algemeen kunnen wij zeggen dat wij kleuren zien bij de gratie van het licht.
De in het (zon) licht aanwezige kleuren worden door de dingen waar het licht opvalt geabsorbeerd, opgenomen, of gereflecteerd of teruggekaatst. We zien de dingen in de kleur van het teruggekaatste licht. Kleur is trilling. Je kunt een betekenis geven aan kleuren, bv. bij het lezen van een aura, chakra's. Het kleurgebruik dat men toepast in een schilderij heeft ook zo specifieke kenmerken.
Overigens zijn er vele nuanceringen in kleurgebruik alsook in de betekenis en interpretatie ervan.


Enkele reacties van ARTworkshop deelnemers
'nooit gedacht dat ik dit zou kunnen'  'het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht'  ' voldaan, zeker voor herhaling vatbaar',  'hoe je innerlijke wereld zo weerspiegeld wordt in je schilderwerk, verbaast mij!',    'een fantastische ervaring'áá'mijn schilderij is mijn zelfportret, wat er in mij omgaat zie ik terug in het werk',  'alle tijd staat stil',  'het is een moment voor mijzelf, ik kom hier tot rust'....., 'het geeft mij voldoening te zien dat deze manier van schilderen mij zo raakt',  'het boetseren is heel bijzonder....ik had niet gedacht dat het zo werkt'  'dit kunstwerk in klei koester ik omdat het direct vanuit mijn ziel komt'.....

Tekst van Einstein:
"De intu´tieve geest is een godsgeschenk en het rationele verstand is een dienaar.
Wij hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten."
Kunst van creatie
BEZOEK MIJN SITE
www.francoisekunst.nl

©